2007

 Prvo priznanje Glosin klobuk je prejela Elizabeta Fičur

 

Elizabeta Fičur se je zahvalila za izkazano čast in prejeto priznanje in si ponosno nadela Glosin klobuk za leto 2007.

Idejo za ustanovitev priznanja Glosin klobuk je sprejel glavni odbor. Ta je sklenil, naj bo priznanje Sindikata Glosa nekoliko drugačno od običajnih priznanj, naj bo klobuk z luknjo ob lajnarju, kamor padajo kovanci. Priznanje naj se imenuje Glosin klobuk, zraven pa naj spada še diploma in hranilnik Delavske hranilnice.

Rečeno je bilo, naj to ne bi bilo priznanje, ki bi ga množično podeljevali. Podeljevali bi ga ob praznovanju rojstnega dneva slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Ker je bila želja, da bi prvo priznanje podelili čimprej, je bilo sprejeto, da se podeli na 3. skupščini Sindikata Glosa 24. aprila 2008.

Za prejemnico prvega priznanja Glosin klobuk je bila izbrana Elizabeta Fičur. Utemeljitev te izbire temelji na več razlogih. Prvi razlog je, da je Elizabeta Fičur kot sindikalna zaupnica zelo zahtevna in resna oseba, ki vedno hoče nekaj narediti in to tudi naredi. To dela v zelo zahtevni sindikalni organizaciji sklada ljubiteljske kulturne ustvarjalnosti, kjer so včlanjeni člani iz vse Slovenije. Združevati člane v tako sindikalno organizacijo je posebno mojstrstvo. Drugi razlog je, da je pri svojih aktivnostih nepopustljiva in vztrajna. Tretji razlog je, da je bila zelo uspešna pri sodelovanju v pogajalski skupini za aneks h kolektivni pogodbi za kulturne dejavnosti, saj je pri tem delu zelo vztrajna, vse prebere in argumentirano nastopa.

Doro Hvalica

 

Galerija