Vseslovenski podnebni protesti

25. marec 2022

Mladi za podnebno pravičnost (Podnebni štrajk: PLANET PRED PROFIT! (facebook.com)) pozivajo:

V petek, 25. marca 2022, bomo na ulice slovenskih mest in krajev ponovno stopili z namenom, da opozorimo na podnebno krizo, hudo okoljsko krizo in posledice podnebnih sprememb, ki še vedno in vedno bolj pretijo naši skupni prihodnosti. 

Tri leta so naokoli, spremenilo pa se ni še nič. IPCC v novem poročilu poudarja, da “podnebne spremembe predstavljajo tveganje človeški dobrobiti in zdravju planeta. S kakršnimkoli dodatnim prelaganjem ukrepanja na globalni ravni bomo zamudili kratek in hitro umikajoč se trenutek, v katerem si še lahko zagotovimo varno prihodnost." Znanstveniki so si še vedno enotni. Politiki si še vedno zatiskajo oči.

In mladi še vedno protestiramo. Še vedno zahtevamo podnebno pravičnost. Še vedno zahtevamo prihodnosti. Še vedno zahtevamo, da se začne ukrepati takoj.

Zavedamo se, da to, da smo na ulicah samo mladi, ni dovolj. Kljub zatrjevanju, da bo to prineslo spremembe, lahko po treh letih trdimo, da jih ni. Zavedamo se, da lahko podnebno krizo naslovimo in ustavimo samo združeni. Zavedamo se, da brez vseh organizacij, ki se zavedajo, kaj pomeni pravičnejša prihodnost, tega boja nima smisla biti. Zato v gibanju Mladi za podnebno pravičnost iščemo podporo med različnimi društvi, organizacijami, sindikati in drugimi interesnimi skupinami. Pozivamo, da ta štrajk mlajše generacije, za prihodnost, za pravičnost podprete tudi vi. Podprimo ga vsi! 

Pridružite se v petek, 25. 3. 2022, ob 11.55 uri, na podnebnem štrajku PLANET PRED PROFIT! 

Vseslovenski podnebni protesti se bodo odvijali v treh večjih mestih po državi:

LJUBLJANA: Kongresni trg

KOPER: Taverna

MARIBOR: Trg svobode

Pred štrajkom bo organiziranih pet podnebnih skupščin, na katerih bodo vsi zainteresirani oblikovali konkretne zahteve:

14. marec ob 14.00 - Ljubljana, Fakulteta za družbene vede, predavalnica 10         15. marec ob 13:30 - Maribor, Filozofska fakulteta, Amfiteater         16. marec ob 16:00 - Ljubljana, Biotehniška fakulteta, agronomija A1        21. marec ob 17:00 - na spletu, Zoom          22. marec ob 15:00 - Koper, Fakulteta za humanistične študije, Burja 1

Štrajk 2022 - Mladi za podnebno pravičnost (mzpp.si)

Galerija

Datoteke

mzpp_štrajk2022_letaki.pdf

mzpp_štrajk2022_nalepke.pdf

mzpp_štrajk2022_plakatA3.pdf

Programski dokument 'Okolje in zelena delovna mesta'

NULL