Subvencioniranje nove produkcije avdio posnetkov

Razpis za leto 2021

Dragi prijatelji glasbeniki!

Tudi letos Zveza sindikatov vseh glasbenikov Slovenije (ZSVGS) v sodelovanju z reprezentativnim sindikatom Glosa SKG (Glosina sindikalna konferenca glasbenikov) spodbuja kulturno-umetniško ustvarjanje in razširjanje novih avtorskih del na področjih, pomembnih za ohranjanje kulturne raznolikosti. Sredstva bodo prednostno prejeli še neuveljavljeni izvajalci s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji.

Hkrati želimo ozavestiti slovenske glasbenike o avtorski in sorodnih pravicah, o delovanju kolektivnih organizacij v Sloveniji (IPF, SAZAS, AIPA) ter o njihovih pravicah, prioritetah, bonitetah, povezovanju in vlogi, ki jo ima pri tem ZSVGS.

V ta namen je oblikovan sklad za črpanje sredstev za subvencijo kakovostnih skladb v slovenskem jeziku. S tem želimo podpreti domače glasbene izvajalce in ustvarjalce pri zagotavljanju zadostne produkcije, nenazadnje tudi v luči spremembe zakona o medijih (ZMed) v smeri vplivanja na razmerje predvajanih skladb na radijskih postajah v korist slovenske glasbe.

Projekt razpisa za subvencioniranje nove produkcije avdio posnetkov skladb 2021 je namenjen spodbudi slovenskim izvajalcem popularne zabavne, narodno-zabavne, moderne pop-rock glasbe in glasbe ostalih žanrov, ki so v z razpisom določenemu obdobju posneli in javno priobčili vsaj eno skladbo.

Več na  http://www.zsvgs.net/sl/news/razpis-sklad-2021.html,  vključno s prijavnico:  PRIJAVNICA NA RAZPIS SKLADA ZSVGS 2021 (google.com)

NULL