Zlata piščal

Za nami je podelitev za leto 2018

Stanovsko nagrado 'Zlata piščal' podeljuje Kulturno-umetniško društvo Zlata piščal za dosežke v slovenski popularni glasbi na vsakoletni slovesnosti, ki vključuje tudi nastope različnih glasbenih izvajalcev in debate o aktualnih temah v glasbeni industriji. Zlata piščal je edina slovenska strokovna nagrada, namenjena izvajalcem in ustvarjalcem zabavne glasbe. Prvič (za leto 2014) je bila podeljena 29. maja 2015 v okviru 2. Dneva slovenske glasbe v ljubljanskem Hotelu Union.

Vsako leto akademija, sestavljena iz strokovnjakov na področju glasbene in medijske industrije, preuči bero preteklega leta, predlaga nominirance in izbere nagrajence. Glasbeniki so zlato piščal odlično sprejeli, saj je postala tradicionalna in vseskozi pridobiva na ugledu ter je referenca v biografijah glasbenikov.

ZLATE PIŠČALI ZA LETO 2018: SIDDHARTA, NOMADI IN MEDREVESA, ZALA & GAŠPER, JANEZ BONČINA BENČ ZA ŽIVLJENJSKO DELO

V Ljubljani so 29. maja 2019, v hotelu 'Radisson BLU Plaza Hotel', peto leto zapored podelili glasbene nagrade zlata piščal. Društvo Zlata piščal je s pomočjo akademije, ki je ocenila bero leta 2018, podelilo pet nagrad: skladba leta 2018 je postala Medrevesa Siddharte, ki je postala tudi izvajalec leta, hkrati pa si je za album Nomadi prislužila naziv album leta. Novinca leta 2018 sta Zala Kralj & Gašper Šantl, tokratno nagrado za življenjsko delo pa je prejel legendarni Janez Bončina Benč.

»Vedno znova vidimo, kako pomembno je, da glasbeni ceh reflektira samega sebe, poda oceno, nagrado, pohvalo. Bistvenega pomena je, da imajo glasbeniki tudi v Sloveniji svoje glasbene nagrade, katere so sprejeli in s katerimi se lahko identificirajo,« poudarjajo v društvu Zlata piščal.

http://www.zlatapiscal.si/sl/

Galerija

Datoteke

Okrogla miza "Slovenska glasba danes" - Glosa SKG

NULL