Praznik glasbe

Ko glasba stopi v središče pozornosti

Glasbeniki in mesto Ljubljana se tudi letos pridružujejo priznani mednarodni iniciativi Fête de la Musique,  ki poteka v več kot 100 državah in 340 mestih po svetu. Slovenski Praznik glasbe je kulturni dogodek, usmerjen v promocijo slovenske glasbe in njenih ustvarjalcev, promocijo žive glasbe ter vzpostavljanju odnosa tišina – glasba. Je enodnevni festival, na katerem se na zunanjih prizoriščih v mestu predstavijo tako amaterski kot poklicni glasbeniki različnih žanrov.

Festival ‘Fête de la Musique’  (http://en.wikipedia.org/wiki/F%C3%AAte_de_la_Musique)  se vsako leto odvija na dan poletnega solsticija, 21. junija, in že od leta 1982 izpostavlja pomen raznolikosti glasbene kulture za ohranitev in razvoj lokalnega, regionalnega in svetovnega kulturnega bogastva in tradicij. V Ljubljani se bodo na ta dan na različnih žanrsko opredeljenih, manjših prizoriščih po starem mestnem jedru in na glavnem odru na Kongresnem trgu lahko predstavili glasbeniki ter izrazili svojo pripadnost in podporo slovenski glasbi. Za mlade glasbenike pa je to predvsem možnost, da bogatijo izkušnje na področju glasbenega izražanja in ustvarjanja.

Glasbeniki, prijavite se k sodelovanju na naslov: info@praznikglasbe.si. Rok: 24. maj 2015. Prijava naj vsebuje opis glasbenega izvajalca, povezave do vaše glasbe, kvalitetno fotografijo in kontaktne podatke. 

http://praznikglasbe.si/?page_id=12 

https://www.sindikat-glosa.si/sl/content/glosa-skg2.html

Galerija

NULL