Podpora delavcem Luke Koper

Vlada Mira Cerarja je ob zadnjih dogodkih in potezah v povezavi z Luko Koper znova dokazala, da so ji partikularni politični in finančni interesi pomembnejši od koristi države in dobrobiti njenih delovnih ljudi.

Namesto, da bi se v polnem obsegu končno zavédla strateškega in gospodarskega pomena Luke Koper za Slovenijo, jo je zaradi kratkoročnih interesov pripravljena odprodati po delih in ob tem ponovno zavleči in odložiti prepotrebno izgradnjo drugega tira med Koprom in Divačo.

Prišlo je celo do poskusov brezsramnega kamufliranja teh škodljivih načrtov v manipulacije in laží (Jazbec in Dragonja), da bi Luko Koper prikazali kot manj uspešno, medtem ko gre v resnici za eno najbolj dobičkonosnih pristanišč v Evropi. Zakaj torej menjati nadzornike? Da bi te dobičke privatizirali?

K sreči pa ljudstva, svojih nadzornikov, vlada ne more zamenjati! In čas je, da ji glasno povemo, da mora Luka Koper ostati naša, da mora opustiti uničujoče načrte in podpreti njeno uspešno poslovanje ter da mora v najkrajšem času pripraviti realne načrte za izgradnjo drugega tira.

Luka Koper v državni lasti je za Slovenijo nepogrešljiva, še ena v vrsti vlad, ki ji to ni jasno, pač ni.

V sindikatu kulture in narave Glosa odločno podpiramo boj zaposlenih za obrambo Luke Koper, torkov protest in vse nadaljnje akcije proti načrtom ministra Gašperšiča in Slovenskega državnega holdinga.

Galerija

Datoteke

Podpora Glose zaposlenim v Luki Koper (27. 06. 2016)

NULL