Obljube razne - še vedno prazne!

Podnebni štrajk 3. 3. 2023

Mladi za podnebno pravičnost tudi letos organizirajo podnebni protest, saj se, kljub svetovnim alarmantnim dogodkom, podnebne krize niti ne naslavlja niti ne rešuje z ustrezno resnostjo. Podnebna kriza je boj, ki presega le okoljevarstveno sfero. Zato so za letošnjega izbrali slogan: “Obljube razne, še vedno prazne!”

S svojimi zahtevami, ki so jih oblikovali marca lani in so aktualne še letos, naslavljajo tudi stanovanjsko in socialno problematiko, delavski in sindikalni boj, področja kmetijstva, prehrane, prometa.

Z letošnjim protestom želijo poudariti prav to širino boja, sočasno s tem pa tudi pomen povezovanja z drugimi skupinami, organizacijami, kolektivi in sindikati, ki se skupaj z njimi vsakodnevno borimo za pravičnejše pogoje dela, za možnost zdravega življenja, za socialno in ekonomsko varnost — vse našteto Mladi za podnebno pravičnost zajamejo pod pojmom podnebne pravičnosti, ki po svoji vsebini združuje vse omenjene boje.

Medsebojna podpora pomeni veliko. Vedno so po svojih najboljših močeh podpirali različne iniciative, zato bodo zelo veseli, če se jim tudi letos pridružimo in s tem podpremo podnebne proteste po vsem svetu.

Še več lahko naredimo, če na vrata svoje organizacije prilepimo lepak in delimo letake. Lepaki so na voljo tukaj:  https://mzpp.si/strajki/strajk-2023/,  lahko pa se jih prevzame tudi v Pritličju (središče mesta) ali na Placu (Bežigrad). 

Fb dogodek:  (1) Podnebni štrajk: OBLJUBE RAZNE, ŠE VEDNO PRAZNE! | Facebook 

Instagram objava:  https://www.instagram.com/p/Cot8NjINoEs/?utm_source=ig_web_button_share_sheet 

Njhove zahteve najdete tukaj:   https://mzpp.si/zahteve?fbclid=IwAR2s1-hutwlj7PuzeIutDT7qhYv8QWvoTKD1VybEAfye5aizL9p5i_Em4cw

Izrecimo jim podporo in se jim pridružimo na ulicah v Ljubljani in Mariboru, v petek, 3. marca 2023, ob 13.05 uri, ko bo potekal protest!

Tako so povedali mladi ...

... in še to pravijo mladi: »Skupaj zmoremo!«

Srečno!

Sindikat Glosa,

M. Šuštar.

 

Prejšnji protesti / shodi:

 http://www.sindikat-glosa.si/sl/news/planet-pred-profit.html

 http://www.sindikat-glosa.si/sl/news/ne-premogu-za-prihodnost.html

 http://www.sindikat-glosa.si/sl/news/podnebni-strajk.html

 http://www.sindikat-glosa.si/sl/news/mladi-za-podnebno-pravicnost.html

Galerija

Datoteke

Letak

Lepak

NULL