2. Dan slovenske glasbe

Odvijal se je v petek, 29. maja 2015, v Grand hotelu Union v Ljubljani. Namenili smo ga glasbenim izvajalcem, avtorjem, založbam in vsem, ki so na kakršenkoli način povezani z glasbo.  

Udeležence je najprej nagovoril predsednik Sindikata Glosa Mitja Šuštar, nato pa smo skozi okrogle mize, debate in predavanja obravnavali aktualno stanje v glasbeni industriji, spremembe in priložnosti za zaščito njihovih pravic, promocijske sklade ...

Na prvi okrogli mizi (Zakon o avtorski in sorodnih pravicah) so sodelovali Špela Kožar (voditeljica), Špela Grčar (AIPA), mag. Dušan Pšeničnik (Direktorat za notranji trg), Tanja Fajon (evropska poslanka) in Blaž Rant (SAZAS). Na drugi, posvečeni promocijskim skladom, pa Peter Čakš (voditelj), Boštjan Dermol (KUD Zlata piščal), Peter Baroš (SIGIC) in Miha Blažič N'toko (glasbenik).

Zvečer je bila po dobrem desetletju podeljena nova strokovna glasbena nagrada - Zlata piščal. Prijeten dogodek je povezoval Boštjan Gorenc – Pižama.

Prve zlate piščali (za leto 2014) so podelili v štirih kategorijah: najboljši izvajalec, najboljša skladba, najboljši album in najboljši novinec.

Skupina Mi2 je prejela nagrado tako za najboljšega izvajalca kot za najboljšo pesem (Čista jeba), za najboljši album je bil izbran prvenec skupine Muff z istoimenskim naslovom (člani skupine se podelitve zaradi nastopa v Novem mestu niso mogli udeležiti), nagrada za najboljšo debitantko pa je pripadla mladi pevki Almi Merklin.

Galerija

Datoteke

Nagovor M. Šuštarja

Vabilo

NULL