Zlata piščal

Prav je, da glasbeniki svojemu delu nastavimo ogledalo in dovolimo, da o našem delu presojajo predstavniki strokovne javnosti. Združeni v akademijo Zlata piščal so naredili izbor najboljših v letu 2016.

Za nami je že tretja podelitev glasbenih nagrad zlata piščal v kategorijah skladba leta, album leta, izvajalec leta, novinec leta in življenjsko delo. Odmevna prireditev se je odvijala 13. junija 2017 v Grand hotelu Union Business v Ljubljani. 

Stanovsko nagrado 'Zlata piščal' podeljuje Kulturno-umetniško društvo Zlata piščal za dosežke na področju slovenske popularne glasbe na vsakoletni slovesnosti, ki vključuje tudi nastope različnih glasbenih izvajalcev. Zlata piščal je edina slovenska strokovna nagrada, namenjena izvajalcem in ustvarjalcem zabavne glasbe. Prvič je bila podeljena 29. maja 2015 v okviru 2. Dneva slovenske glasbe v ljubljanskem Hotelu Union.

Nagrajence izbere akademija iz nabora izvajalcev, skladb, albumov in novincev, zaznavnih v preteklem letu. K sodelovanju je povabljen širok spekter z glasbo povezanih strokovnjakov (glasbeni uredniki, novinarji specialisti, producenti, organizatorji glasbenih dogodkov, intelektualci s področja kulture), ki v dveh krogih izbirajo med kandidati.

Pred tokratno podelitvijo smo prisostvovali izjemno zanimivi okrogli mizi z naslovom Glasba v primežu piratstva, na kateri so svoje izkušnje in poglede soočili glasbeniki, predstavniki fonogramske industrije in strokovnjaki za boj proti piratstvu.

Več Peter Čakš:  Podeljenezlatepiscalizaleto2016.pdf  

Galerija

Datoteke

Podeljene zlate piščali 2017

NULL