Demonstracija proti rasizmu in fašizmu

Več kot pol leta že več kot pol milijona ljudi, ki jih je stiska pognala z domov, némo koraka mimo nas in trka na naša srca. Nočejo veliko, zgolj najnujnejšo pomoč in možnost za dostojno življenje.

In mi? Nekatera srca so se odzvala temu trkanju in solidarno gasíla perverzno ignoranco evropske elite. Druga srca so ostala trda in njihovi lastniki se raje ukvarjajo s kategoriziranjem ras, religij in vrst stisk, ki bi upravičevale sploh kakršnokoli pomoč tem ljudem. V soljudí, oropane vsega, so projicirali svoj strah in ta strah je postal ogledalo, v katerem so uzrli sovražnika.

A resnični sovražnik niso ti ljudje v stiski. Resnični sovražnik so ljudje, ki so te ljudi pahnili v stisko. Ljudje, ki sedijo v steklenih trdnjavah Evrope, se vozijo na zadnjih sedežih luksuznih avtomobilov in mesečno prejemajo zneske, ki presegajo letno plačo povprečnega delavca. To so naši izvoljeni in neizvoljeni voditelji, bankirji in tajkuni, ki se napajajo na kriminalnih razrednih razlikah, ki služijo z orožjem od vojn, ki služijo s privatizacijo vsega, kar se privatizirati še dá, in ki še toliko lažje vladajo, ko so ljudje prestrašeni.

Če ne bomo spoznali, da imamo več skupnega s prišleki, ki prečkajo našo državo, kot s temi, ki to državo brezsramno izčrpavajo za lastne interese, bomo kmalu tudi mi begunci. In nikogar več ne bo, ki nas bo pripravljen sprejeti … Ampak tedaj bo za mnoge že prepozno.

Edini možni odziv na trenutno dogajanje je premagovanje strahú, pomoč sočloveku v stiski, zavračanje vseh oblik rasizma in ustavitev ponovnega vzpona fašizma!

/ Ljubljana, Zvezda park, sobota, 19. marca 2016, ob 16-ih /

Galerija

Datoteke

Demonstracija proti rasizmu in fašizmu

NULL