Zlata piščal

Za nami je podelitev Zlate piščali za leto 2015

Nagrade smo podelili v kategorijah: skladba leta, album leta, izvajalec leta, novinec leta in življenjsko delo.

Stanovsko nagrado 'Zlata piščal' podeljuje Kulturno-umetniško društvo Zlata piščal za dosežke na področju slovenske popularne glasbe na vsakoletni slovesnosti, ki vključuje tudi nastope različnih glasbenih izvajalcev. Zlata piščal je edina slovenska strokovna nagrada, namenjena izvajalcem in ustvarjalcem zabavne glasbe. Prvič je bila podeljena 29. maja 2015 v okviru 2. Dneva slovenske glasbe v ljubljanskem Hotelu Union.

Nagrajence izbere akademija iz nabora izvajalcev, skladb, albumov in novincev, zaznavnih v preteklem letu. K sodelovanju je povabljen širok spekter z glasbo povezanih strokovnjakov (glasbeni uredniki, novinarji specialisti, producenti, organizatorji glasbenih dogodkov, intelektualci s področja kulture), ki v dveh krogih izbirajo med kandidati.

Letošnje srečanje v ljubljanskem hotelu Radisson BLU v torek, 7. junija 2016, se je pričelo ob 17. uri, slavnostna podelitev ob 19. uri, prijetno druženje se je nadaljevalo v noč. Povsem napolnjen avditorij nominirancev, novinarjev, ljudi iz glasbene industrije in druge javnosti je nagovoril Mitja Šuštar, dogodek je suvereno povezoval Boštjan Gorenc – Pižama, glasbeno so ga oplemenitili Krajnci. Pred tem smo odprli zelo aktualno okroglo mizo: Glasba v digitalnem svetu. Moderator Izak Košir, Nikola Sekulovič in Peter Kep so v dinamični in razumljivi maniri soočili mnenja, poglede in izkušnje glasbenikov, proizvajalcev fonogramov, kolektivnih organizacij.

Zlate piščali 2015 so prejeli: 

  • za skladbo leta  Ledena (Siddharta)
  • za izvajalca leta  Nina Pušlar
  • za album leta  DNA D (Dan D)
  • za novinca leta  Jardier
  • za življenjsko delo  Alfi Nipič

Galerija

Datoteke

Nagovor M. Šuštarja

Vabilo

NULL